Cruelty free makeup

536058-6dd016af3e90cd6ac66623116e3fcad9Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. En del saker är dessutom mycket enkla att göra samtidigt som man bidrar till en bättre miljö för både djur och människor. Om du tycker om att sminka dig så har du sannolikt god kännedom om de produkter som finns på marknaden och vet att många av de sminkprodukter som finns dels kanske inte är så bra för din hy, men även att de testas på djur. Ju bättre kännedom du har om vad som finns i ditt smink desto bättre kommer din hy att må då du kan undvika ämnen som din hy reagerar negativt på. Du kan även använda kunskapen för att se till att undvika sminkprodukter som har testats på djur. Detta har blivit mycket stort idag och många har börjat anamma åsikten att djur inte ska behöva lida för att vi ska se fina ut. Det är en mycket bra inställning.

Du behöver givetvis inte gå igenom din sminkväska direkt och slänga ut alla de produkter som är testade på djur, dessa har du redan betalat för och det gör ingen skillnad om du använder dem eller inte. Däremot när det är dags för dig att köpa nytt smink är det något du bör ha i åtanke. Det finns många listor idag som delvis listar cruelty free smink-märken samt företag som testar på smink. Det gör det ännu enklare för dig att fatta rätt beslut. Idag finns det många produkter som är helt veganska, detta innebär även ofta att de inte har några konstiga tillsatser i sig som är dåliga för din hy.

Därför kan bättre hy gå hand i hand med mer medvetenhet och mindre lidande för andra varelser på planeten. Det blir en win-win för alla inblandade och är anledningen till att du i fortsättningen ska vara mer medveten om vad du handlar för smink.